15 Ocak 2012 Pazar

OKULUMUZUN TARİHÇESİ


                Tarihçe:
     Yönetim bakımından, ( Küçükçekmece ilçe statüsüne girmeden önce Bakırköy İlçesine bağlı iken) okulumuz İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Küçükçekmece Köyü, Cennet Mahallesi olarak adresi geçmekte idi. Okulun batısında Küçükçekmece Anadolu Lisesi ve Cennet Mahallesi mezarlığı bulunmaktadır.
     Okulumuzun tarihi Küçükçekmece Köyü’nün geçmişi ile ilgilidir. Köyümüzün adı hakkında çeşitli söylentiler vardır. Küçükçekmece’nin merkezinde köprü yapılmadan önce, gölün ayağı üzerinde “çekme” adı verilen ve karşıdan karşıya geçmeye yarayan sallar varmış. Taşıma bu şekilde yapılırmış. Daha sonra küçüklükleri ile bu adı alan sallar göl ve köyün adı olarak kalmıştır.
     İkinci bir söylentiye göre ,eskiden Küçükçekmece ve gölün çevresinde sürekli çökme olduğundan,buralara “çökme” deniliyormuş. Küçükçekmece adının da buradan geldiği söylenilmektedir.
     Küçükçekmece köyünde 1923 yılında, Fatih Mahallesinde bulunmakta olan bir kiliseyi kullanmak suretiyle “Eski Türkçe” yazı şekli ile 3(üç) sınıflı bir ilkokul açılmıştır. Açılan bu okul 1928 yılında “Yeni Türk Alfabesinde kullanılan harflerle” yeni öğretime geçmiştir.
     1939 yılında Küçükçekmece Köyü’nde bulunan halk tarafından 3(üç) derslikli yeni bir okul yapılmıştır, eğitim-öğretime bu yeni yapılan okulda başlanmıştır. Zamanla bu yapılmış olan okul da yerleşime açık olan ve her geçen gün göç alarak nüfusu hızla artan Küçükçekmece Köyü’ne yetersiz gelmeye başlayınca, 1960 yılında Cennet Mahallesi’ne, 1961 yılında Kanarya Mahallesi’ne birer okul yapılmış ve eğitim-öğretime açılmıştır. 1960 yılında yapılan Cennet Mahallesi’ndeki okul bizim okulumuzdur. O zamanlarda okul binaları baraka şeklinde olduğundan eğitim-öğretim baraka dersliklerde sürdürülmekteymiş. Bu baraka okulunda eğitim- öğretim 3(üç) yıl sürmüş. Daha sonra 17 Nisan 1963 yılında şimdiki okul bahçesinde bulunan binaya taşınılmış ve eğitim-öğretim burada sürdürülmüştür. Okul binasının bulunduğu arsa Mustafa PARS tarafından hibe edilmiştir. Okulumuz açıldığında Cennet Mahallesi,Yeni Mahalle,Cumhuriyet Mahallesi, Yeşilova Mahallesi,Sultanmurat Mahallesi ile Sefaköy ve Basınköy’den öğrenciler gelmekteymiş. Bu mahallelere yerleşenler çoğaldıkça her mahalleye okul yapılmış ve açılmış ancak okulumuzun mevcudu sürekli artmaya devam etmiştir. Bu nedenle büyük binaya ek olarak okul bahçesinde Selim PARS’ın bağışladığı arsa üzerine 1975 yılında yeni bir bina yapılmış ve 13 Eylül 1976 yılında bu bina da eğitim-öğretime açılmıştır. Sürekli artan göç ve nüfus artışı nedeniyle bu iki bina da yetersiz kalınca yine okul bahçesi içerisinde 1998 yılında yeni 31 derslikli okul inşaatı başlamış ve bu bina da tamamlanarak 11 Eylül 2000 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır.
     1960 ve 1976 yılında yapılan binalar için 2010 yılında yıkım kararı çıkmış ve Mart-2011’de yıkılarak bugünlerde eğitim-öğretime açmayı planladığımız  modern ve sağlam binamız yapılmıştır.
     Şu an okulumuz Cennet Mahallesinin tamamına, Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle ve Yeşilova Mahallelerinin bir bölümüne hizmet vermektedir.

KARDEŞ SINIFIMIZ

KARDEŞ SINIF KAMPANYASI PROJESİ
                Okulumuz 3/F Sınıfı “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Gaziantep ili Nizip İlçesine bağlı Namık Kemal İlköğretim Okulundan 3/C sınıfı ile kardeş sınıf olmuşlardır.
                3/F sınıfı öğrencileri bu proje ile yurdumuzun çeşitli yerlerindeki yaşıtlarına yardım edebilmeyi amaçlamaktadır. Bu proje ile seçilecek olan kardeş sınıf için onların ihtiyaçları doğrultusunda bir yardım kampanyası düzenlenmesi amaçlanmaktadır.
                Bu projenin sonucunda öğrencilerin ve velilerinin çevrelerindeki insanlara karşı duyarlılıklarının yükselmesi ve kendileri dışındaki hayatın daha çok farkına varmaları beklenmektedir. Yardımlaşmanın önemi ve güzelliği konusunda deneyim sahibi olmaları ve kendileri dışında da zor durumda hatta kendilerinden daha zor durumda olan kişilerin varlığını fark etmeleri amaçlanmaktadır.
KARDEŞ SINIFIMIZ BİLGİLERİ:
KARDEŞ 3-C SINIF ÖĞRETMENİ:            KARDEŞ SINIF ADRES BİLGİLERİ:
İbrahim YILDIRIM                  NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU
                  NAMIK KEMAL MAH.
                  NAMIK KEMAL CAD. No:5
                                                           NİZİP / GAZİANTEP
              İbrahim YILDIRIM                                     3-C SINIFI ÖĞRENCİ SAYISI: 40 Öğrenci

Aytül Farquharson

Uyurken rüyada öğrenmek mümkün!

15 Ocak 2012
Yazı Boyutu:
Hani büyüklerimiz derdi ya “Gece yastığının altına koy kitabını, rüyanda görürsün bütün öğrendiklerini; sınavdan iyi not alırsın” diye. Eğer büyüklerinize, bir fili kuyruğundan papatyaya bağlamanızı söylemişcesine ters ters bakıp tavır takındıysanız şimdi, ciddi bir özür borçlusunuz hemen söyleyelim! Son yıllarda yapılan araştırmalar rüyalarımız üzerinde yoğunlaşan ve rüya neden görüyoruz ya da rüyalarımız ne anlama geliyor gibi soruların cevabını arıyor. Harvard Tıp Fakültesi psikoloji hocalarından Deidra Barrett’e göre rüyalar beynin farklı bir biyokimya ortamında incelediği günlük düşüncelerden başka hiçbir şey değil.

Uyurken, uyanıkken üzerinde yoğunlaştığımız sorunlardan başka bir şey görmüyoruz. Her ne kadar rüyalarımız bazen saçma sapan olsa da, araştırmacılar rüya için gerekli olan uyku pozisyonunun beynimizin gerçek düşüncelerimizi algılayış şeklini etkilediğini gösteriyor. 1950’li yıllarda ünlü film Beautiful Mind’ın hayatını konu aldığı Nobel Ödüllü matematikçi John Nash ile birlikte MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) matematik dersi veren Don Newman adlı genç matematikçi rüyadan nasibini alanlardan.

Don Newman üzerinde çok uzun zamandır uğraşmakta olduğu matematik denklemini çözemez. Fakat bir gece rüyasında kendini MIT’deki ofisinde çalışırken görür. Aniden Prof. John Nash’in ofisine geliyordur ve ünlü profesör kendisine denklemin çözümünde yardımcı olacaktır. Don Newman sabah uyandığında aylardır üzerinde çalışıp çözemediği denklemi çözmüş olduğunu fark eder! Rüyalardan doğan yaratıcı güce verebileceğimiz örnekler burada bitmiyor. Frankenstein’in yaratıcısı Mary Shelley, Frankenstein karakterini ilk olarak rüyasında görmüş. Dr. Jekyll ve Mr. Hyde karakterlerinin yaratıcısı Robert Louis Stevenson da Shelly’nin ayak izlerini takip etmiş yaratıcılık konusunda.

Şarkı sözleri yazmış 

Hepimizin bildiği ünlü şarkı ‘Yesterday’ nereden çıktı dersiniz? Beatles grubunun ünlü üyesi Paul McCartney’nin ünlü şarkığı ‘Yesterday’in de yaratılışı bir rüya ile gerçekleşmiş. Paul McCatney, rüyasında gördüğü şarkıyı ve sözlerini sabah uyanır uyanmaz notaya döktüğünü söylüyor. Ya Mahatma Gandhi’nin İngiltere’yi şiddet kullanmadan protestosu? Gandhi‘ye göre bütün hadise basit bir rüyasının sonucunda ortaya çıkmış yaratıcılıktan ibaret!

Derin uyku şart... 


Uzun yıllardır araştırmalar bize artık ve hala şunu gösteriyor: Çalışıp yeni şeyler öğrendikten sonra yapılması gereken en önemli şey uyku uyumak. Araştırmalar derin uykunun yeni kazanılan bilgilerin depolanmasında ve hatırlanmasında olağanüstü önemli bir yeri var. Bu durumdan anne babaların yararlanabileceğini söyleyen uzmanlar yatmadan önce çocuklarla tekrarlanan derslerin en iyi sonucu almada etkili olduğunu hatırlatıyor...

Rüyalarımızdan nasıl maksimum fayda sağlayabiliriz?

1- Kafanızı kurcalayan sorunu yazın ve notu yatağınızın baş ucuna koyun. Ek olarak yanınızda bir kalem ve kağıt bulundurun.
2- Aklınızı kurcalayan sorun her ne ise, yatağa girmeden bir 10 dakika önce sorunu düşünmeye başlayın.
3- Yatağa girince problemi dikkatle inceleyin.
4- Uykuya dalmadan önce o konuda bir şeyler duymak ve görmek istediğinizi amaçlı olarak düşünün.
5- Uykudan uyanınca, hemen yataktan çıkmayın. Rüya ile ilgili hatırladığınız her şeyi bir kağıda not alın.