9 Ocak 2012 Pazartesi

2-F SINIFINDA YAZMIŞ OLDUĞU SERAY'IN HİKAYESİ

MUSTAFA’NIN HAYALİ
   Küçük Mustafa Konya’nın Çumra İlçesinde yaşayan sekiz çocuklu bir ailenin altıncı çocuğuydu.O zamanlarda herkes gibi Mustafaların da geçim sıkıntısı vardı.Evlerinde  hep bulgur pilavı yapılırdı.Çocukluk işte Mustafa bazen naz yapmak isterdi.Ama yemeğe biraz geç kalsa yiyecek yemek kalmazdı.
   Küçük yaşta çalışmaya alışmıştı.Yaz tatillerinde hangi işi bulsa onu yapıyordu.Bu iş bazen bahçıvanlık,bazen de pazarcılık olurdu.
   Mustafa okulu çok seviyordu.Hayalinde öğretmen olmak vardı.Gece kaldırım ışıklarında bile ders çalışıyordu.Orta okuldan sonra öğretmen okulu sınavlarına girmek istiyordu.Ama annesi istemiyordu.Çünkü o zamanlar memurlar pek sevilmiyordu.Orta okulu bitirdiğinde henüz on dört yaşındaydı.Sınava girebilmek için Konya’ya gidecek parayı bulmuştu.Ama sınava girdikten sonra Konya’dan Çumra’ya dönecek parası kalmamıştı.
   Çaresiz sokaklarda dolaşırken bir evin önünde duran odunları gördü.Evin sahibi odunları taşıyacak birini arıyordu.Mustafa bu işe talip oldu.Akşama kadar odunları taşıyıp bitirdi.Aldığı iki buçuk liranın bir lirasını otobüse verdi.Kalan bir buçuk lira ile de ablasına hediye aldı.Daha sonra sınavı kazandığını öğrendi.Henüz on dört yaşındaydı.
   Diyarbakır’da üç yıl yatılı okudu.Sonra öğretmen oldu.Düşünsenize on yedi yaşında bir öğretmen…
   Daha sonra dolu dolu geçen bir hayat.Şimdi çok rahat bir yaşam sürüyor Mustafa.
  Altmış beş yaşında ,öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyor.
  

                                                                 Dedemi çok seviyorum.
                                                                  Seray AYMELEK
                                                       YEŞİLYUVA İLKÖĞRETİM OKULU
                                                              2-F SINIFI ÖĞRENCİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder